یزدفردا "علی یونسی با اشاره به تداوم گفتمان خاتمی در جامعه و با بیان اینكه سرنوشت جامعه به سمتی خواهد رفت كه خاتمی آن را پیش بینی كرده بود، گفت: امروز حتی اصولگرایان نیز از گفتمان خاتمی استفاده می كنند و این نشان از این دارد كه سخنان خاتمی و خلق گفتمان های جدید در جامعه بی تاثیر نبوده است.

وزیر اطلاعات دولت اصلاحات در گفتگو با ایلنا، اظهار كرد: برخی از حوادثی كه در این دوره رخ داده است اگر در دولت خاتمی رخ می داد، كفن پوشان به خیابان ها می آمدند و فریاد وا اسلاما سر می دادند و رئیس جمهور را استیضاح می كردند.

مشاور امنیتی رئیس قوه قضائیه با مقایسه تطبیقی برخی شخصیت های سیاسی كشور، به نحوه نگرش چهره هایی مانند ناطق نوری و هاشمی رفسنجانی در مقطع فعلی اشاره كرد و گفت:ناطق نوری در حال حاضر به اندیشه های خاتمی خیلی نزدیك شده است و هاشمی، با هاشمی دوران ریاست جمهوری اش تفاوت های زیادی كرده است.

وی با بیان اینكه خاتمی اعتقاد به حركت معتدل دارد، اظهار داشت: اگر تعریف جدیدی از مفاهیم دینی و ارزش ها نكنیم،ممكن است خطر حركت به سمت سكولاریسم به وجود بیاید.

یونسی در واكنش به این سوال كه چرا خاتمی مانند احمدی نژاد جرات مكاتبه و نامه نگاری با مقامات آمریكایی را نداشت در حالی كه احمدی نژاد حتی به رئیس جمهور منتخب تبریك گفت، پاسخ داد: احمدی نژاد تاكتیكی را انتخاب كرده كه خاتمی از نظر شخصیتی نمی تواند آن را انتخاب كند. به نظر خاتمی این شیوه به نتیجه مورد نظر نمی رسد علاوه بر اینكه از نظر خاتمی شان رئیس جمهوری این نیست كه از موضع رهبری نصیحت یا مكاتبه نماید.

وی با اشاره به حضور احتمالی محمد خاتمی در انتخابات آینده گفت: اگر خاتمی بخواهد دور بعد بیاید باید حتماً این اطمینان را به افرادی كه از حضورش در هراسند، بدهد كه از كاندیداتوری اش در انتخابات آینده نگران نباشند.

یونسی با تاكید بر اینكه خاتمی نمی خواهد از نظام،رهبری و قانون اساسی عبور كند، اظهار داشت: در حال حاضر برخی از خاتمی تصویری خطرناك برای جمهوری اسلامی ارائه نموده اند در حالی كه خاتمی فرصتی برای نظام است وتجربه گذشته نیز نشان می دهد وی نسبت به بسیاری از كسانی كه ادعا می كنند، به نظام و رهبری پایبندی بیشتری دارد.

وی با بیان اینكه بسیاری از اصولگرایان ترجیح می دهند با خاتمی كار كنند، اظهار داشت: رقیب احمدی نژاد فردی جز خاتمی نیست البته احتمال حضور میرحسین موسوی دور از ذهن نیست.

وزیر اطلاعات دولت اصلاحات تاكید كرد: در انتخابات باید به گونه ای عمل كرد كه اولاً مشاركت حداكثر مردم را به دنبال داشته باشد و ثانیا زمینه های انتخاب اطمینان بخش اكثریت را فراهم كنیم كه رعایت این دو شرط منجر به حضور سلایق مختلف خواهد شد كه به نفع امنیت ملی است . باید سعی كنیم مخالفین سیاسی كه ملتزم به قانون اساسی می باشند از حضور در رقابت های انتخاباتی محروم نشوند . انتخاباتی كه با مشاركت حداكثری برگزار نشود، هزینه امنیتی را در كشور بالامی برد.

 عضو شورای عالی قضایی در پاسخ به سوالی مبنی براینكه آیا اراده ای بر سر راه تحقق ایده های هاشمی شاهرودی وجود دارد؟ گفت: بسیاری از ایده های شاهرودی به صورت آیین نامه و قانون در آمده و بخشنامه شده است ولی بعضا مقاومت هایی در مقابل ایده های وی وجود دارد.

وی با بیان اینكه به دستگاه قضایی از حیث اجرای عدالت نمره قبولی نمی دهم،اظهار داشت: وقتی رئیس قوه قضائیه اعتراف می كند كه پرونده ها رو به افزایش است نشانگر این است كه مشكلات فراوانی در سیستم وجود دارد البته مقصر اصلی تنها قوه قضائیه نیست بلكه كل سیستم اجرایی ما مقصر است زیرا نظام اداری ما جرم پرور است.

وزیر اطلاعات دولت اصلاحات، امنیت حیثیتی را در جامعه بسیار پایین دانست و خاطر نشان كرد: در كشور ما كافی است فردی ادای حزب اللهی گری در بیاورد و به قدرت وصل باشد،آن زمان هر چه می خواهد آبروریزی می كند و از مصونیت برخوردار است و قوه قضائیه هم گاهی در مقابل اینگونه حرمت شكنی ها كوتاه می آید.

وی با تاكید بر اینكه هیچ ظلمی از بی حیثیت كردن مردم بالاتر نیست،گفت: در حالی كه مردم حاضرند، مالشان را بدهند تا آبرویشان حفظ شود، ولی عده ای به راحتی هتك حرمت می كنند .اگر دستگاه قضایی نسبت به هر كس و در هر مقام حتی اگر از درون خودشان باشد برخورد مناسب كند دیگر هیچ كس به خود جرات حرمت شكنی نمی دهد.

یونسی با انتقاد از تخریب هایی كه در زمان انتخابات صورت می گیرد آن را نشانه ای از سقوط اخلاقی در جامعه دانست وگفت:مسئولان هم با مسئله تخریب برخورد نمی كنند و اگر هم برخوردی صورت گرفت، حكم آن را اجرا نمی كنند.

وی در ادامه تاكید كرد: مسئولانی را می شناسم كه به جرم تخلفات انتخاباتی به سه سال حبس محكوم شدند ولی همچنان عهده دار پست های كلیدی در این كشور هستند.

یونسی در پاسخ به سوالی مبنی براینكه آیا نظر عده ای كه معتقدند در زمان دولت اصلاحات ارزش های جامعه زیر سوال رفت،صحیح است؟ گفت: اگر بعضا موضع گیری هایی صورت گرفت یا اتفاقاتی افتاد اینها ربطی به خاتمی و دولت اصلاحات نداشت واگر خاتمی با آنها برخورد نمی كرد به خاطر روش مدارایی او بود ولی دیگران تلقی شان این بود كه چون خاتمی با آنها مدارا می كند پس نظرات این افراد را قبول دارد.

وی با بیان اینكه هیچ كس به اندازه خاتمی تاكید نداشت كه "مخالف بی بندوباری هستیم،"اظهار داشت: افرادی كه مروج بی بندوباری بودند، هیچ نسبتی با خاتمی نداشتند. منتقدین ایشان سعی داشتند هر اتفاقی را به شخص خاتمی منسوب كنند حال آنكه در مقطع فعلی شرایط بدتر و موضع گیری های خارج از حدود وجود دارد اما اعتراضی نمی شود.

یونسی همچنین به اپوزیسیون خارج از كشور اشاره كرد وگفت: اپوزیسیون خارج از كشور به شدت از اینكه در درون نظام اقدامات اصلاح طلبانه شروع شود، احساس خطر می كنند و بالاترین آرزوی آنها این است كه جمهوری اسلامی به بن بست برسد یعنی قدرت بازسازی از درون نداشته باشد.

وی یادآور شد: بعد از پیروزی خاتمی در دوم خرداد بزرگ ترین بحران در درون مجاهدین خلق شكل گرفت.اگر دشمنان كشور نسبت به خاتمی حساس هستند به خاطر این است كه خاتمی آنها را به بن بست می كشاند.

یونسی در پایان بزرگ ترین چالش پیش روی اصلاح طلبان را "تهدید موهوم" دانست و گفت: عده ای حضور اصلاح طلبان را خطری برای نظام می دانند و از این رو موانعی بر سر راه آنها قرار می دهند در حالی كه این عده باید بدانند حضور افرادی مانند خاتمی در عرصه قدرت نه تنها به ضرر نظام نیست؛ بلكه به نفع جمهوری اسلامی است.

توضیح :این گفتگو در روزنامه روزنامه آفتاب يزد > شماره 2512 11/9/87 > صفحه 1 (صفحه اول) > متن

یزدفردا

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا